Σύστημα Επιβράβευσης Πελατών

Σύστημα Επιβράβευσης Πελατών

Έχετε αναρωτηθεί τί προσφέρετε στους πιστούς σας πελάτες και πώς θα μπορούν να ανταμειφθούν περισσότερο? Είναι πλέον γνωστό πως το φαρμακείο σας θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύστημα επιβράβευσης πιστότητας/loyalty program. Με τον όρο Loyalty εννοούμε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που προσφέρει η επιχείρηση στους πελάτες που επιλέγουν να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μορφή ανταπόδοσης ή ανταμοιβής με σκοπό το δέσιμο του τελικού καταναλωτή με το φαρμακείο προσβλέποντας σε αύξηση τζίρου.

Παρόλα αυτά, είναι ένα πρόγραμμα ανταμοιβής πελατών αρκετό για να ξεχωρίσετε από τα υπόλοιπα φαρμακεία? Σε έναν κόσμο όπου πολλές επιχειρήσεις πωλούν παρόμοιο ή πανομοιότυπα προϊόντα, η διάκριση και η προβολή σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία. Χρειάζεστε ένα πρόγραμμα αφοσίωσης που σας βοηθά να ξεχωρίσετε από τη μάζα.

Παραθέτουμε βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ενσωματωθούν στο δικό σας πρόγραμμα:

  • Παροτρύνετε τους πελάτες να γραφτούν στο πρόγραμμα, περιγράφοντας την σημασία των πόντων
  • Δημιουργήστε ένα ελκυστικό έντυπο εγγραφής πελάτη
  • Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας, ώστε να έχει τη δυνατότητα να προωθεί καλυτέρα τις προσφορές σας
  • Συχνές ενημερώσεις προφορών, είτε με email είτε στο website σας
  • Δημιουργήστε κατάλληλες εκπτώσεις, αναλογικά με τις ανάγκες των πελατών σας
  • Υποστήριξη των όρων και προϋποθέσεων καταναλωτικής χρήσης
  • Αναφορά προόδου και αποτίμησης αποτελεσμάτων. Μετρώντας τα στατιστικά θα μπορείτε να κατανοήσετε την πορεία του προγράμματος και να εστιάσετε σε που θα εστιάζουν στους πιστούς σας πελάτες.

Συμπερασματικά, εάν ένας καταναλωτής γνωρίζει ότι έχετε πρόθεση να τον ανταμείψετε για τις μελλοντικές αγορές του, τότε αυξάνουμε κατακόρυφα το ενδεχόμενο να αγοράσει προϊόντα από το φαρμακείο σας με μεγαλύτερη συχνότητα.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται σημαντικά η προβολή του φαρμακείου σας τόσο στους ήδη υπάρχοντες πελάτες όσο και σε νέους. Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι η δημιουργία έξυπνων κουπονιών (δώρα, εκπτώσεις) και όλα τα άλλα αφήστε τα πάνω μας.